Het recept voor de perfecte Royal Icing

Ik leerde je zonet hoe je de heerlijke Cinnamon Sugar Cookies kan maken, en nu geef ik jullie het recept om nog meer suiker bij de koekjes te voegen! Hiermee kan je prachtige tekeningetjes maken op de koekjes. Ik maak hieronder Royal Icing voor ongeveer 30 koekjes van 9cm groot.

Dit zijn de ingrediënten om ongeveer 30 koekjes van 9 centimeter te decoreren

500 gram poedersuiker
25 gram eiwitpoeder
50 milliliter water
1 eetlepel vanille-extract
Extra water om de juiste consistentie te verkrijgen.
Kleurstoffen naar keuze

Opmerking: Het is ook mogelijk om, in plaats van eiwitpoeder, rauwe eieren te gebruiken. Aangezien er dan een groter gevaar is op Salmonella, raad ik persoonlijk aan om met eiwitpoeder te werken. Wat je ook verkiest, het verandert niets aan de smaak!

afb1

Zo maak je DE ICING

Doe de poedersuiker, eiwitpoeder en 50 milliliter water in een kom en mix tot de poedersuiker en het water bolletjes beginnen te vormen. Om de vanillesmaak verkrijgen, voeg je hier 1 eetlepel vanille-extract aan toe.

afb2afb3

Blijf water toevoegen tot je de juiste consistentie bekomt. Voor deze koekjes hebben we 2 versies nodig:
Vaste icing: Wanneer je de garde omhoog tilt blijven de pieken ongeveer rechtstaan (ongeveer 5 eetlepels water).
Lopende icing: Wanneer je de garde eruit haalt, vloeit de icing mooi, vlot in elkaar. Dit duurt ongeveer 10 seconden (ongeveer 3 extra eetlepels water).

Opmerking: Je kan ook met de 20 seconden Icing werken. Dit wil zeggen dat wanneer je met een lepel of de garde de icing in de kom laat vallen, het oppervlak na 20 seconden geheel egaal is. Deze icing kan je gebruiken om de omranding van je koekjes te maken, alsook om de koekjes in te kleuren.

afb5
(20 seconden Royal Icing)

Als laatste voegen we de kleurstoffen toe.

afb6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *